Nemme og hurtige boller – der ikke skal hæve

Nemme og hurtigeboller er noget vi vel alle ønsker i en travl hverdag, med børn og praktiske opgaver. Og hvis i er lige som mig og er dårlige til at forberede en bolledej aften før, har jeg her en opskrift på nemme og hurtige boller, som i måske kunne være interesseret i.

nemme og hurtige boller

Jeg elsker, at vi har tiden om morgen til at bage friske og lækre boller. Jeg er desværre en skovl til at food preppe, enten i forhold til at bage bollerne dagen før eller lave dejen, som så kan stå i køleskabet natten over, for så at bage dem morgen efter. Desværre kan det tage en del tid at bikse boller sammen, da dejen ofte skal stå og hæve og oftest over to omgange.

Derfor har jeg de sidste par dage eksperimenteret med en opskrift, der ikke kræver at dejen skal hæve først. Jeg må sige at det blev til nogle gode resultater, som vi har nydt godt af de sidste par dage. De sættes i en kold ovn og hæver op, i takt med at ovnen varmes op og derfor skal de også bages i dobbelt så lang tid, i forhold til andre opskrifter. Derudover er det også vigtigt at man ælter dem godt, så man får aktiveret gluten tilstrækkeligt.

Nemme og hurtige bolleingredienser

Nemme, hurtige og lækre boller

Forberedelse

10-15 minutter

Tilberedelse

20 minutter

Antal

12 stk.

  • 50 g gær
  • 2 tsk. sukker
  • 3 dl plantemælk
  • 390 g hvedemel
  • 50 g havregryn
  • 50 g fulkorns- eller grahamsmel
  • 1 spsk. knuste hørfrø
  • 1 tsk. salt
  • 50 g blødt plantesmør

nemme og hurtige boller

Plantemælken varmes op i en gryde til den er lillefinger varm. Imens vejes melet, grynene, salt og hørfrø af og blandes sammen. Når plantemælken er varmet op, hældes den derefter over i en skål med smuldret gær og sukker. Gæren og sukkeret røres ud i plantemælken med en elpisker eller røremaskine. OBS! at mælken ikke varmes for meget op, da det ellers vil ødelægge gæren.

Derefter tilsættes melblandingen og der røres på mellemniveau i et par minutter. Nu tilsættes det bløde plantesmør og der røres i yderligere 5 minutter, så dejen samles og gluten aktiveres. Når dejen er æltet færdigt, rulles den til pølse og den deles i 12 stk., som formes til boller.

Pensel bollerne med vand, plantemælk, smeltet plantesmør eller kaffe og sæt dem ind i en kold ovn. Tænd for ovnen på 200°C varmluft og bag dem i ca. 20 min. Når bollerne er bagt færdig tages de ud og lægges på en rist til afkøling.

Bollerne kan nydes lune eller afkølet. Det bedste er at de stadig er lækre dagen efter, hvis man opbevare dem i en brødpose.

Lad mig vide, hvad i synes om bollerne og giv mig gerne jeres bud, på en god og nem bolle opskrift.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *